A tűzvédelmi szabályokra figyelmeztetik a társasházakban élőket

//Tóth Gábor
tuz_katasztrofavedelem_freepik_andrey_a_v_20191106

Képünk illusztráció, forrás: freepik / andrey a.v.

Az előző évekhez hasonlóan a Katasztrófavédelem idén is megrendezi a „Társasházak napja” rendezvénysorozatot. Ezzel a résztvevők növelhetik a saját otthonuk biztonságát.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint, a szervezet egész évben vizsgálja azt, hogy a társasházak lakói betartják-e a tűzvédelmi előírásokat. Az ellenőrzésekkel nem a bírságolás, hanem a biztonság erősítése a cél.

November 5-e és 7-e között, 10-től 16 óráig várják a Pest megyei kirendeltségeken a lakástulajdonosokat, bérlőket, közös képviselőket, lakásszövetkezeti tagokat, vagy bármely érdeklődőt. A kirendeltségek elérhetőségeit itt találja meg.

A katasztrófavédelem és a lakók közös célja az, hogy az anyagi javakban keletkezett tűzkár a lehető legkisebb legyen. Ezt szolgálja az immár hagyományosnak tekinthető programsorozat.

Mindezen kívül a Társasházi Háztartás című szaklap  november 21-én megrendezi a X. Közös Képviselők Napja és Társasházi Expo rendezvényét a fővárosban, a Lurdy Házban. A katasztrófavédelem standjánál tűzmegelőzési, valamint a tüzelő-, fűtőberendezésekkel, égéstermék-elvezetőkkel kapcsolatos tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők.

 

(via: pest.katasztrofavédelem.hu)