Készül a télre a Pest Megyei Védelmi Bizottság

//Tóth Gábor
Illusztráció, forrás: freepik / lazy bear
A testület a téli időjárással kapcsolatos teendőket tekintette át legutóbbi ülésén, írja a kormányhivatal.hu.

Az egyeztetést Radich Orsolya főigazgató vezette. A résztvevők egyeztettek a bizottság jövő évi feladatai mellett a katasztrófavédelem aktuális kérdéseiről is.

Az állandó és meghívott tagok a Magyar Honvédség idei főbb gyakorlatairól, a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszerről, valamint a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vízkárok elleni védekezési felkészüléséről is hallhattak beszámolót.

A rendezvényen elhangzott, hogy az együttműködő hatóságok és szervezetek hatékony koordinációval, valamint az Országos Meteorológiai Szolgálattal szoros együttműködésben készülnek a télre, az esetleges rendkívüli időjárás által kiváltott veszélyhelyzetek kezelésére.

A megyei védelmi bizottság egyébként a Kormány irányítása alatt működő, úgynevezett közigazgatási szerv. Felügyeletét a honvédelmi miniszter látja el. A Pest megyei Védelmi Bizottság elnöke a kormánymegbízott, tagjai a katasztrófavédelemben és a honvédelemben részt vevő szervezetek helyi vezetői, munkatársai. Határozataikkal irányítják a helyi, azaz települési szintű védelmi bizottságokat is.

 

(via: kormányhivatal.hu)