Újabb munkahelyteremtő pályázatok

//Berényi Attila
Pest megyei kormányhivatal konferencia

Foglalkoztatáspolitika és gazdaságélénkítés Pest megyében konferencia - 2019. 10. 22.

Egyszerre van jelen hazánkban a munkaerőhiány és a munkanélküliség, bár utóbbit az elmúlt években rohamléptekben sikerült visszaszorítani. Egyebek között ez is elhangzott a Pest Megyei Kormányhivatal Gödöllői rendezvényén.

„Foglalkoztatáspolitika és gazdaságélénkítés Pest megyében” volt a konferencia címe. Ez így elsőre elég száraznak hangzik, de annál fontosabb. Azokra az uniós támogatásokra hívta fel a figyelmet a rendezvény, amelyek a mikro-, kis- és középvállalkozások vehetnek igénybe, hogy munkaerőt szerezzenek, és így tovább fejlődhessenek. A társaságok igényelhetnek bér-, bérköltségtámogatást, utóbbit még úgynevezett munkatapasztalat szerzésre is. Ez egyébként a VEKOP 8.1.1-15 – Út a munkaerőpiacra program része.

A fiatalok elhelyezkedését, és az általuk biztosított friss tudás hatékony hasznosítását segíti a VEKOP 8.2.1-15 – Ifjúsági Garancia program. Ennek keretében, ahogy a másik programban is, az unió a munkáltatót segíti a bérek és a bérköltségek kifizetésébe. Az elsődleges célcsoport a 25 év alattiak.

Ha ön munkaadó, akkor a pályázatokra a Szigetszentmiklósi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán (2310 Szigetszentmiklós, Apor Vilmos u. 1.) jelentkezhet. Ha pozitívan bírálják el a kérelmet, akkor szerződést kötnek cégével. Bővebb információt a pmkhmunka@pest.gov.hu email címen kaphat.