A téliszünetben is látogatható a gyermekvasút

//Berényi Attila
gyermekvasut_MTI_MatheZoltan_231223

A drónfelvételen Gyermekvasúton közlekedő gőzmozdony vontatta nosztalgiavonat érkezik a behavazott Szépjuhászné megállóba 2023. december 9-én. fotó: MTI / Máthé Zoltán

A téli szünet friss hóval érkezett a budai hegyekbe, decemberben már másodszor borítja összefüggő fehér lepel a tájat a Gyermekvasút felső szakaszán. Érdemes egy kisvonatozással egybekötött havas kirándulásra, szánkózásra indulni a téli szünetben.

Idén is feldíszített vasúti kocsik gondoskodnak utazás közben az ünnepi hangulatról, áll a MÁV-csoport szerkesztőségünknek küldött közleményében. Az egyik karácsonyi kocsi és egy dízelmozdony külső világítást is kapott, így igazi fényvonatént futnak a síneken. December 28-án és 29-én kisvasúti járműbemutatóra várják a családokat Széchenyihegy állomásra. Az egyedi díszítésű karácsonyi kocsik a téli szünet végéig mindennap közlekednek: általában a menetrendben meghirdetett hagyományos személyvonatokban lehet ezekkel a hangulatos járművekkel utazni, melyek óránként indulnak a végállomásokról.

Január 7-ig mindennap a téli hétvégi menetrend érvényes. A két végállomásról egyaránt óránként indulnak vonatok, Hűvösvölgyből 9:10 és 16:10 között, míg Széchenyihegyről 10:03 és 17:03 között. A fényvonat Hűvösvölgyből páros óra 10 perckor, Széchenyihegyről páratlan óra 03 perckor indul. A hagyományos vonatokon kívül december 30-án és 31-én nosztalgiavonat is közlekedik gőzmozdonnyal.

Az ünnepek alatt az üzemidő módosul. December 24-én, szombaton az utolsó járatok jóval hamarabb indulnak a végállomásokról: Hűvösvölgyből 12:10-kor, Széchenyihegyről pedig 13:03-kor.

Január 1-jén, vasárnap az első vonatok a szokásosnál egy órával később, Hűvösvölgyből 10:10-kor, Széchenyihegyről 11:03-kor indulnak.

A menetrend a Gyermekvasút honlapján érhető el.

(MÁV-csoport)