Még „fesztiválosabb” lesz idén a Vagabond Korzó

//Berényi Attila
(b) Kőszegi Zsolt, főszervező, Farkas Zoltán, szervező. fotó: dho
Azt már tudjuk, hogy az idén augusztus 28-án lesz Dunaharaszti legnagyobb szabadtéri rendezvénye a Vagabond Korzó. A szervezőket faggattuk a részletekről!

Másfél évnyi kényszerszünet után ismét vár mindenkit a Vagabond Korzó, de ezúttal nem Dunaharaszti utcáin, hanem a jóval fesztiválosabb hangulatú Sport-szigeten – mondja Kőszegi Zsolt, főszervező.

„Az a hangulat és látvány, amit a Duna látványa ad, nagyot fog dobni az egész bulin. Lesz olyan színpad, amelynek háttere a víz lesz, de mindenhol ott lesz körülöttünk a természet.”

Bár ez a Vagabond kisebb lesz egy picivel mint megszoktuk, de mozgalmasabb. 6 színpad várja majd a fellépőket, szerte a szigeten. Úgy helyezik el ezeket, hogy hangban ne zavarják egymást, sőt, 3 helyszín leginkább akusztikus, azaz erős hangosítás nélküli lesz. A résztvevők is egy kis sétával barangolhatnak stílusok és helyszínek között.

A 2021-es Vagabond Korzó színpadainak tervezett helye. grafika: Vagabond Korzó

Farkas Zoltán, szervező gyorsan hozzá is teszi, hogy ez egy gyalogos, azaz autó mentes a fesztivál. Aki mégis kocsival érkezik, a szigeten kívül tegye le a járgányát.

„Ez egy járó-kelő fesztivál.”

Szó szerint mindenkit vár a Vagabond most is, hiszen a gyermekprogramoktól a népzenén vagy a Hip-Hop irányzaton át a rockig, bluesig rengeteg zenei irányzat megjelenik majd. Jó két tucat fellépővel számolnak a szervezők. Persze ismét lesznek képzőművészek is. Például a Csónakház nagy falára most egy maradandó, nagy alkotás készül. Egy Dunáról szóló graffiti.

Természetesen az is talál magának élményt, aki gasztro kalandra vágyik, hiszen enni és inni most is lehet majd.

A Vagabond Korzó tehát 2021.08.28.-án lesz a Sport-szigeten. A programok 14 órakor kezdődnek és 22.30-ig tartanak. A rendezvényen az akkor érvényes járványügyi szabályok lesznek érvényesek! További részleteket az esemény honlapján ide kattintva, valamint facebook oldalán ide kattintva talál.

A dunaharaszti online a Vagabond Korzó médiapartnere, a tudnivalókról és az eseményekről részletesen beszámolunk!

A 2021-es Vagabond Korzó fellépői. grafika: Vagabond Korzó
(dho)