Dunaharaszti is szervezi augusztus 20-i ünnepségét

//Berényi Attila
Képünk illusztráció. forrás: freepik / nakaridore
Tavaly a járvány miatt elmaradt városunkban is a nemzeti ünnep össznépi szórakozása, idén viszont megrendezik. A fővárosban is nagy buli lesz.

Ebben az évben augusztus 20-a péntekre esik, így három napos hosszú hétvége lesz a nemzeti ünnepből. Dunaharasztin a hagyományoknak megfelelően, idén a Móricz Zsigmond utca két oldalán a Piac területén kirakodóvásár lesz, a parkolóba pedig vidámpark települ, áll a Polgármesteri Hivatal szerkesztőségünknek küldött tájékoztatójában. A vidámpark egyébként szombaton és vasárnap is látogatható lesz.

Piac is lesz, azaz augusztus 18-án és 21-én is várják majd a kofák a vásárlókat. A parkolásért ekkor nem kell majd fizetni, ugyanis a megállóhelyek legnagyobb részét a vidámpark foglalja majd el. A színpadra tervezett fellépők szervezése jelenleg is tart.

Ami az országos ünnepséget illeti, a Magyar Turisztikai Ügynökség bejelentette, hogy minden eddiginél nagyobb, grandiózus tűzijátékot rendeznek idén az augusztus 20-i államalapítás ünnepe alkalmából Budapesten, szeretnék ha mindenki a fővárosba jönne. Az MTI tudósítása szerint a tűzijáték 25 perces lesz, több mint 40 ezer rakétát lőnek fel, az eddigieknél nyolcszor-kilencszer többet. A Szent István napi ünnep alatt programok százai várják majd a magyarokat Budapestre négy napon keresztül.

(dho, MTI)