Gyereknap van!

//Berényi Attila
gyereknap_futnak_termeszet_freepik_master13_20210530

Képünk illusztráció. forrás: freepik / master1

Hurrá gyereknap! Nyugi, ez nem csak a kicsik ünnepe, mert mindannyian gyerekek maradunk egész életünkben. Úgyhogy engedjük kitörni magunkból ma a kiskölköt. Erre alkalmas program pedig nagyon sok van ma.

Íme egy kis ajánlat azoknak, akik ma kimozdulnának gyermekükkel. Azt figyelembe kell venni, hogy a járványhelyzet még nem szűnt meg és az intézmények csak védettségi igazolvánnyal látogathatóak (a gyerekek védettségi igazolvánnyal rendelkező szüleikkel mehetnek be), a nyitott, szabadtéri programok esetében a távolságtartást a lényeg. De van olyan program, amelyet online lehet nyomon követni.

A Fővárosi Nagycirkusz a napokban nyit újra. Most szabadtéri koncerttel ünnepelnek.

A Városligeti Online Gyermeknapok az interneten követhetők nyomon. Sok koncerttel és színes eseménnyel várják a kicsiket és a nagyokat. A részleteket ide kattintva találod meg.

A Gödöllői Királyi Kastélyban is gyermeknapot szerveztek. A romantikára éhes családok bebarangolhatják Ferenc József és Erzsébet királyné lakosztályát, lesz „Kézzelfogható kiállítás” és még a főúri hintót is ki lehet próbálni, vagy megnézheted hogyan áll egy cilinder esetleg egy bokrétás női kalap. További részletek itt.

Várja vendégeit a Vácrátóti Botanikus Kert is. Ez az ország egyik leggazdagabb növénygyűjteménye. Részletes programot ide kattintva találsz.

Soroksáron a Tündérkertben ingyenes családi program vár a gyerekekre, sőt kisvonat is közlekedik. Azt tudni kell, hogy a rendezvényen egyszerre maximum 500 fő tartózkodhat, de ehhez nem kell védettségi igazolvány. Részletes leírás itt.

Szentendrén a kanzenben „Lurkócia” címen lesz rendezvény. A városban és a Skanzenben is sok-sok szíves program követi egymást. Az események leírása itt érhető el.

A Budakeszi Arborétumban egy különleges játék vár a kicsikre. Ezüst színű tobozokat helyeznek ki a fákra, bokrokra. Minden gyerek begyűjthet egy-egy darabot, amit a pénztárban apró ajándékra lehet becserélni. A részletekért katt ide.

A fővárosi Magyar Vasúttörténet Parkban interaktív bábszínház mellett lehet hajtányozni, utazni a gőzmozdonyon, a kerti vasúton vagy akár lovasvasúton is. A program további részleteit itt találod meg.

A Szigethalmi Családi Vadasparkban az állatokon kívül kisvasút, igazi repülő és helikopter is rendelkezésre áll. Ha kíváncsi vagy a részletekre ide kattints.

(szülőklapja, programturizmus, dho)