Családi, közlekedésbiztonsági vetélkedőt szervez a rendőrség

//Berényi Attila
kozlekedikacsalad.freepik.210519

Képünk illusztráció. forrás: freepik

Egy személyautó a fődíja annak a vetélkedőnek, amelyben a közlekedési szabályok betartására kívánja felhívni a figyelmet a rendőrség.

A közlekedés szabályaival életkortól függetlenül mindenkinek tisztában kell lennie: a legfiatalabbaknak érdemes minél korábban megismerkedniük, az idősebbeknek pedig sosem árt azokat újra és újra átismételniük és példaként szolgálniuk a fiatalabb családtagok részére, áll a police.hu oldalon megjelent felhívásban.

A „Közlekedik a család” nevű játék évről évre egyre népszerűbb, tavaly közel 500 család vett részt a megyei selejtezőkön, majd az országos döntőn a legjobb húsz család mérettette meg magát az értékes nyereményekért, köztük az első helyezettnek járó személyautóért.

A területi fordulókat ebben az évben június 5. és 12. között rendezik meg. Jelentkezni pedig ide kattintva lehet. A nevezésre bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező családnak lehetősége van, ha legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes B kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6 és 17 év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek.

Az országos közlekedésbiztonsági vetélkedő szervezői az iskolák részére is pályázatot hirdetnek meg. Azok az iskolák, amelyek a vetélkedősorozaton a legtöbb családdal vesznek részt, az alábbi nyereményt kapják:

  1. helyezett iskola 500 000 Ft értékű tan- és sportszert,
  2. helyezett iskola 300 000 Ft értékű tan- és sportszert,
  3. helyezett iskola 100 000 Ft értékű tan- és sportszert kap az igények figyelembevételével.

A verseny teljes leírását ide kattintva érheti el.

(police.hu)