Eredményesen szerepeltek a haraszti taekwondósok

//Tóth Gábor
A Dunaharaszti WT Taekwondo Sport Egyesületet csapata az Országos Taekwondo Diákbajnokságon, Nagykátán. fotó: WT Taekwondo Sport Egyesület
Szombaton (2023. március 18.) Nagykátán rendezték meg Olimpiai Reménységek Versenyét, a Diákbajnokságot és az Engrich Mariann Emlékversenyt, ahol 27 egyesület, mintegy 292 versenyzője mérhette össze tudását. A megmérettetésen két haraszti sportegyesület is képviseltette magát.

A Dunaharaszti WT Taekwondo Sport Egyesületet négyen képviselték formagyakorlat kategóriában. Mivel csapat az övvizsgára felkészítő időszakban van, így ezt a kategóriát választották, azaz formagyakorlatokat mutattak be.

Kadet B kategóriában (12-14 évesek) Csomor Bende 3. helyezést ért el. Nagyon szépen teljesített még, ugyanebben a kategóriában Kollár Kende, Simon Bence és Ráski Zsombor is.

Felkészítők Szedoglavits Alajosné Andrásik Mónika I. dan és Szedoglavits Alajos IV. dan voltak.

Kadet B kategóriában (12-14 évesek) Csomor Bende 3. helyezést ért el. fotó: Dunaharaszti WT Taekwondo Sport Egyesület

A DH Mudo Sportegyesület három versenyzőt indított a Diákbajnokság mindhárom versenyszámában és két versenyzőt az Olimpia Reménységek Versenyén. rendkívül jó helyezéseket értek el az ifjú sportolók, még úgy is, hogy egyikük verseny közben megsérült.

A DH Mudo Sportegyesület csapata. fotó: DH Mudo SE

Geyerhosz Natália a Diákbajnokságon Kadet Lány küzdelemben B kategóriában + 55 kg – ban I. helyezést ért el. Míg a gyorsrúgó versenyszámban Kadett Lány kategóriában a harmadik helyen végzett. Ezeken fölül Nati az Olimpiai Reménységek versenyén Kadet Lány küzdelemben B kategóriában + 55 kg-ban II. helyezést ért el. 

Bordás Alexandra a Diákbajnokságon Kadet Lány küzdelemben B kategóriában – 44 kg-ban II. helyezést ért el. Az Olimpiai Reménységek versenyén Kadet Lány küzdelemben B kategóriában – 44 kg-ban a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Utóbbi helyezését úgy érte el, hogy a véső összecsapásban megsérült a térde, így azt egyenlő állás mellett adták fel.

(dho)