Belülről és kívülről is szépül a Rákóczi suli

//Berényi Attila
rakoczi-suli_jatszoudvar_dho_20240515-3

Az új játszóudvar. fotó: dho

A dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola kisiskolájában átadták az új játszóudvart, és bejelentették, hogy a belső átalakításra is támogatást kap az intézmény.

Az intézmény a Szigetszentmiklósi tankerületi Központon keresztül 140 millió forintos állami támogatást kap, belső átalakításokra. Ezt Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára jelentette be, azt követően, hogy az ezt igénylő szülők gyermekeinek kiosztottak az intézményben 97 laptopot.

Dr. Szalay László Dunaharaszti polgármestere az eseményen kiemelte, hogy a település számára kiemelten fontosak az itt élő gyerekek. Így annak ellenére, hogy már nem az önkormányzat az oktatási intézmények fenntartója, folyamatosan támogatja az iskolákat a város. Minden évben végrehajt az önkormányzat egy-egy fejlesztést. Most például, teljesen a város finanszírozásában építették meg a Rákóczi suli kisiskolájának játszó udvarát. A gyerekek mászókákat, játékokat, homokozót, kis kerti pavilont vehettek birtokba, amelyet telepített gyep, és automata öntözőrendszer, valamint újonnan ültetett fák vesznek körbe.

(dho)