Az önkormányzat teszi biztonságossá az ideiglenes gyalogos vasúti átjárót

//Tóth Gábor
fotó: dho

A beton vasúti taplfákból épített lépcsó nem alkalmas a használatra. fotó: dho

Ma zárták le a Némedi úti aluljárót. Az autósok kerülnek, a gyalogosoknak egy ideiglenes átkelőt építettek. Ezzel azonban sok a gond. Az önkormányzat nem vár tovább a kivitelezőre.

Korábban megírtuk, hogy nem ment gond nélkül a Némedi úti aluljáró lezárása. A legtöbb probléma a gyalogosoknak szánt átkelővel van, ez jelenlegi állapotában alkalmatlan a használatra.

Nem volt zökkenőmentes a Némedi úti aluljáró lezárása

A Vasút utcában egy vasúti talpfákból kialakított lépcsősor vezet fel, mellette „Építési terület, belépni tilos!” tábla. Korlát nincs, és világítás sincs. Fent pedig óriási sár, amelyet egyelőre a fagy tesz járhatóvá.

Rengeteg panasz érkezett az Önkormányzathoz ez ügyben, amely korábban hosszasan egyeztetett a kivitelezővel arról, hogy a lezárás idején milyen megoldások születnek. Dr. Szalay László polgármester közleményben jelentette be közösségi oldalán, hogy kész helyzet elé állították a várost, és a lakosok felháborodása teljesen jogos.

„Nem várunk a kivitelezőre, hogy pótolja a hiányosságokat!”

 

A város teszi tehát alkalmassá a gyalogátkelőt a közlekedésre, hogy akár babakocsival is biztonságosan át lehessen kelni rajta.

(dho, Dr. Szalay László polgármester / facebook)