Tilos a dohányzás a Sportparkban!

//Berényi Attila
bezeredi-sportpark06_dho_20230328

Csikk a fotópálya mellett. fotó: dho

Nagyon népszerű a Bezerédi Sportpark, sokan használják. Ám néhányan nem rendeltetésének megfelelően veszik igénybe a létesítményt vagy egy részét.

A Sportpark területén TILOS a dohányzás. Ezt tábla is jelzi, vagyis jelezte, mert azt valaki elvitte. A szabály ennek ellenére nem változott, és hamarosan pótolja a város a tiltó táblát. Láthatóan azonban vannak, akik itt cigiznek és el is dobálják a csikkeket, derül ki az önkormányzat közösségi oldalán megjelent hírből.

Megnéztük mi is a parkot, és valóban vannak eldobált csikkek. Ezzel az a baj, hogy az égő csikkek károsítják a rekortán öntött gumi burkolatot, másrészt a környezetet is rombolják.

Ez a fajta speciális burkolat borítja a futókört és a sportpályákat is. Szerepe az, hogy védje a sportolók ízületeit, segítse mozgásukat. Így az is lényeges, hogy ezt csak sportcipőben lehet használni, sportolásra. Tehát nem való kutyasétáltatásra, babakocsi tologatásra, andalgásra. Ugyanis ezzel a futni vágyókat is akadályozzák azok, akik nem futásra, sportolásra használják ezt a területet.

Jó hír, hogy a kihelyezett sporteszközök (ütők, játékok) hiánytalanul megvannak. Úgy látszik, hogy akik valóban mozogni járnak ide, azok tiszteletben tartják a park szabályait.

(Dunaharaszti Város Hivatalos Oldala / facebook, dho)