Fizikai akadályokkal tartják távol az új menekülőúttól a kamionokat

//Berényi Attila
Beton terelők a Bláthy Ottó utca folytatásánál. fotó: Dunaharaszti Önkormányzata
Már jó pár napja a dunaharasztiak rendelkezésére áll Bláthy Ottó utca folytatása, amely mart aszfalt burkolatot kapott. Ennek segítségével könnyebben elérhető az 51-es MARSO körforgalma. Ám az új úttól távol kell tartani a nagy teherautókat.

Az eddig földútként működő szakasz, amely a napokban kapott mart aszfalt burkolatot, a személyautók közlekedését segíti. Az út elején eddig is, súlykorlátozást elrendelő jelzőtábla hívta fel a figyelmet. Sok, a környéken működő cég kamionja azonban ezt nem vette figyelembe.

Már használható a haraszti menekülőút

A Bláthy Ottó utca új folytatásának torkolatát ezért fizikai akadályokkal látták el, mondta el a Haraszti Aktuális című önkormányzati híradóban dr. Szalay László polgármester. Az egyik oldalon beton terelők kerültek ki, míg a kanyarban egy árok létesült. Minderre azért van szükség, mert a nagy súlyú kamionok tönkre teszik az utat, ezt a szakaszt a személyautók súlyára tervezték. Ha szükséges, tavasszal itatott aszfalt réteggel is ellátják majd ezt a szakaszt, amely még tartósabbá teszi azt.

A Haraszti Aktuális című műsorban a városvezető beszélt az eddig majdnem minden évben felállított műjégpályáról és a karácsonyi díszkivilágításról is.

(dho)