Zárszámadás, beszámolók, új parancsnok a rendőrőrs élén – összefoglaló a képviselő-testület üléséről

//Berényi Attila
kepviselo-testuleti-ules-rendorseg_dho_20220526

kép: dho

Az előzetesen meghirdetett 13 napirendi pont mellé két sürgősségi előterjesztést is tárgyalt mai ülésén Dunaharaszti Város képviselő-testülete.

A szokásokhoz híven az ülés az elmúlt hónap elvégzett feladatainak beszámolójával kezdődött. Dr. Szalay László polgármester elmondta, hogy az Állami Számvevőszék lezárta a Dunaharaszti Területi Gondozási Központ ellenőrzését, melynek során mindent rendben találtak a revizorok.

A köznevelési intézmények tavalyi gazdálkodásának összefoglalója elkészült, csakúgy mint az áprilisi parlamenti választás és a népszavazás költségeinek elszámolása.

Kisebb munkákat végzett az Önkormányzat az óvodákban és a bölcsődében.

Elkészült a Sport-szigeten a Duna parti sétány térkő burkolása.

Megkezdődött az A3 belvízelvezető csatorna mederkotrása, kaszálása, karbantartása.

Járda épül a Csokonai utcában, a városban a villanyoszlopokon megjelentek a muskátlik és egynyári virágokat ültettek a parkokba és a közterületekre.

Ütemterv szerint halad a Bezerédi-sportpark építése, a hónap végén indul ezen a területen a kondipark építése. Már dolgoznak a parkolók burkolásán és elkészült a csapadékvíz elvezető rendszer a területen.

Lezajlottak az évente megrendezendő óvodai szűrővizsgálatok.

Megtartották a felnőtt lakosság részére az ingyenes prosztata és urológiai szűrést, az anyajegyszűrés is megtörtént.

fotó: dho

Sürgősséggel fogadta el a testület a DV Kft. 2021. évi, egyszerűsített jelentését.

A szintén sürgősséggel előterjesztett a DH Főúti Projekt KFT. tavalyi mérlegbeszámolójáról szóló beszámolót egy adminisztratív ok miatt most mégsem tárgyalták, így a témát elnapolták.

A képviselők megszavazták az Önkormányzat, a Polgármesteri Hivatal és az intézmények 2021. évi monitoring stratégiáját.

Napirenden szerepelt a tavalyi évről szóló zárszámadási rendelet is. Ebben egy rendelettel módosította a testület a Ventona Trans Kft-vel korábban közszolgáltatási kötött szerződését, mivel a Budapest-Belgrád-projekt miatt a város plusz szolgáltatást igényelt a cégtől, amellyel MÁV-Alsó és a HÉV megálló között szállítják az utasokat. Ennek anyagi fedezetét biztosították a mostani döntéssel, mely havi 2,7 millió forint többlet kiadást jelent a városnak. A képviselők döntése értelmében megemelte a Dunaharaszti Ipartestületnek adott idei támogatást plusz 4 millió forinttal. Ez a szervezet működteti a KisDuna televíziót.

Szintén a város gazdálkodásáról szól az jelentés, amely a kincstár által elfogadott összegző. Ezt is megszavazták a képviselők.

Elfogadták a Nemzetiségi Önkormányzatok részére nyújtott támogatások elszámolását, valamint ezek költségvetésének beszámolóját. Hasonlóan jártak el a Polgárőr Egyesület beszámolóját is.

Az Északdunántúli Vízmű Zrt. 2021. évi beszámolóját is rendben találták a képviselők.

A város megvásárolta a Szekér utcai játszótér területét, amely Millennium-telepnek nevezett területhez tartozik. Ez eddig is játszótér volt, ám magánkézben volt a terület.

kép: dho

A képviselő-testület megszavazta, hogy Káldi Balázs István rendőr alezredes vezesse a továbbiakban a Dunaharaszti rendőrőrsöt. Az előterjesztés szerint Káldi Balázs István 2019-től a BRFK XXII. kerületi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályát vezeti, innen vált szolgálati helyet.

Új helyi rendeletet alkotott az önkormányzat a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, valamint értékelést fogadtak el a 2021. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról.

Módosította a város a három óvoda alapító okiratát és elfogadták a képviselők az új szervezeti és működési szabályzatukat.

Térítés mentesen átvett a város víziközmű elemeket és visszavonta egy korábbi, ingatlanvásárlásról szóló rendeletét is.

(dho)