A Ventona buszai viszik az utasokat MÁV-Alsóról

//Berényi Attila
kép: dho
Megszületett a megállapodás a városvezetés és a Dunaharaszti tömegközlekedését ellátó Ventona Trans Kft-vel, miszerint a 2022. május 1-én életbelépő vágányzár miatt május 2-től, azaz hétfőtől a cég buszai segítenek be.

A legfontosabbak:

2022. május 2-től Ventona buszok közlekednek MÁV-Alsó állomás és a HÉV megálló között. Köztes megállók nem lesznek! A járatok pár perccel a vonatpótló Volán buszai előtt érkeznek. A Ventona ezen járataira csak érvényes HÉV, Volánbusz és vonatbérlettel lehet felszállni. MÁV-Alsó állomáshoz térfigyelő kamerával ellátott kerékpártároló kerül.

Dr. Szalay László polgármester közösségi oldalán jelentette be, hogy megállapodott a Ventona Kft. vezetőjével, így május 2-től a MÁV-Alsó állomás és a HÉV megálló (Dunaharaszti-Külső, „Nagy” HÉV megálló) között viszik majd helyi buszok az utasokat. A szolgáltatás plusz költségét a város saját költségvetéséből finanszírozza.

„A MÁV-Alsó állomásról induló önkormányzati buszok a HÉV Megállóhoz szállítják majd az utasokat, ahol a HÉV-re és a Volánbusz mentesítő járataira is át tudnak szállni. Út közben nem lesznek megállók, kizárólag a két végpont között fognak közlekedni a körjáratok.”

A MÁV-Alsóról induló buszok menetrendje igazodik majd a VOLÁN által üzemeltetett vonatpótlók menetrendjéhez, úgy, hogy a Ventona járatai pár perccel hamarabb érkeznek meg.

Újabb részletek a vonatok pótlására szánt buszokról

A polgármester jelzése szerint folyamatosan figyelni fogják a járatok leterheltségét és az utasok igényeihez igazítják a járatok gyakoriságát. Elképzelhető, hogy a nyári időszakban ritkítható lesz a járatszám, majd szeptembertől újra gyakrabban járnak majd, így a költségek optimalizálása is megvalósulhat.

A MÁV-Alsó állomásnál térfigyelő kamerával ellátott kerékpártárolót is létesítenek, mivel a tapasztalat az, hogy sokan érkeznek biciklivel jelenleg is erre az állomásra.

Az önkormányzati buszjáratok munkanapokon fognak közlekedni és kizárólag érvényes HÉV, Volánbusz vagy még érvényes vonatbérletekkel lehet majd igénybe venni, mert a járatok kifejezetten azoknak az utasoknak indulnak, akik tovább kívánnak közlekedni Budapestre.

(Dr. Szalay László polgármester / facebook)