Szóljon bele Ön is a Ráckevei (Soroksári)-Duna megújításába!

//Berényi Attila
Vadkacsa a dunaharaszti Sport-sziget partján. fotó: dho
A Budapest Fejlesztési Központ a Ráckevei (Soroksári)-Duna revitalizációjának előkészítését konzorciumban valósítja meg az Országos Vízügyi Főigazgatósággal. Az RSD rendbehozása a következő évtized egyik legfontosabb környezetvédelmi beruházása lehet. Most egy kérdőív segítségével a Ráckevei (Soroksári)-Duna mentén élők véleményét is megkérdezik.

Ahogy korábban már megírtuk, első lépésben egy megvalósíthatósági tanulmány és környezeti hatástanulmány készül. Ezt előkészítendő a napokban egy konferenciát is szerveztek a térség vezetői és a környezetvédő civilek számára.

Együttműködés a Ráckevei-(Soroksári)-Duna megmentéséért

Ha megvan a szükséges előtanulmányok sora, akkor állnak neki bármilyen munkának. A Dunaharaszti Önkormányzat oldalán megjelent felhívás szerint a Budapest Fejlesztési Központ célja, hogy az itt élő lakosoknak folyamatosan lehetőséget biztosítson arra, hogy javaslataikkal, igényeikkel, véleményükkel részt vegyenek a tervezésben. Így most egy kérdőívet indítanak útjára. Ebben jelezheti Ön is a véleményét az RSD-hez fűződő viszonyáról, a környezeti problémákról. Megjelölheti kedvenc helyét a parton, megnevezheti a legnagyobb problémákat, de a legfontosabb értékeket is, és még sok fontos kérdésre várnak választ!

A kérdőívet ide kattintva érheti el.

(dunaharaszti.hu, dho)