Újabb szúnyoggyérítés Dunaharasztin

//Berényi Attila
Képünk illusztráció. forrás: freepik / porigdown
Tagadhatatlan, hogy nehéz megmaradni esténként a szabadban, mert azonnal támadnak a szúnyogok. A július rögtön a vérszívók irtásával indul Dunaharasztin.

A katasztrófavédelem koordinálta gyérítés során földi úton történő szúnyoggyérítést hajtanak végre, derül ki a város honlapján megjelent közleményből.

A kezelés pontos időpontja: 2021. július 1. napján, napnyugta utáni órákban. Rossz idő esetén a munkát 2021. július 2.,3. napján végzik el, szintén akkor amikor beköszönt az este.

A szakemberek Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szert használnak, amely kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Ebben az időben a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat vagy össze kell szedni és fedett helyre vinni, vagy le kell takarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

(dunaharaszti.hu)