A közmeghallgatás után újabb egyeztetések lesznek a vasútfejlesztési projektben

//Berényi Attila
A Temető utcai vasúti átjáró Dunaharasztin. fotó: dho
Megkezdődött a közmeghallgatás az ügyben eljáró Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalnál a Budapest-Belgrád vasút fejlesztésének környezeti hatásvizsgálati és környezethasználati engedélyezési eljárásában. Ez a járványhelyzet miatt online formában jött létre. Dunaharaszti polgármestere bejelentette, hogy elküldték a város beadványait.

Még március végén derült ki, hogy online formában rendezik meg a sokak által várt közmeghallgatást a vasútfejlesztési projektről. Erről itt írtunk korábban. Az ügyben több civil és politikai kezdeményezés is született Dunaharasztin is, erről itt olvashat.

Dr. Szalay László Dunaharaszti polgármestere friss posztjában közösségi oldalán jelezte, hogy az eljárás megkezdődött.

„Ez az eljárás arról szól, hogy a Hatóság megvizsgálja a kérelmező által elkészíttetett környezeti hatásvizsgálati dokumentumot (KHT), meghallgatja (jelen esetben: írásban bekéri) az azt véleményezők beadványait, kérdéseit, ellenvetéseit, válaszol rájuk, maga is megvizsgálja a KHT-t, mérlegeli az érveket és ellenérveket, majd dönt az engedély ügyében.”

A városvezető egyben megköszönte a lakosok beadványait, kérdéseit, amelyeket eljuttattak a Polgármesteri Hivatalhoz. Egyben bejelentette, hogy a hét folyamán újabb egyeztetésre kaptak felkérés a tervezőktől, ennek kapcsán nehéz tárgyalásokra számít. Az ígéret szerint ezen megbeszélésekről is beszámol majd a Dunaharasztiaknak.

(Dr. Szalay László polgármester / facebook)