Fegyelmezetten tartják be az új parkolási rendet a Harasztiak – az első hónap tapasztalatai

//Berényi Attila
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Fegyelmezetten tartják be az új parkolási rendet a Harasztiak – az első hónap tapasztalatai
A napokban van annak egy hónapja, hogy elstartolt Dunaharasztin az új parkolási rend. Az eddigi tapasztalatok biztatóak.

Beválni látszik az időben korlátozott parkolási rend Dunaharasztin, közölte szerkesztőségünkkel a Polgármesteri Hivatal. A város hangsúlyozottan megköszönte az emberek együttműködését, hiszen csak néhány esetben felejtik el az autósok kitenni a szélvédő mögé a kis órát, vagy ritkán fordul elő, hogy lejár a két óra.

A 2021. január 25-től érvényes új rendről és annak szabályairól valamint arról, hogy pontosan mely utcákat érint a rendelkezés itt írtunk korábban.

Még senkit sem kellett megbüntetni azért, mert nem tartotta be a szabályokat, közölte a hivatal. 2021. április 30-ig van érvényben a türelmi időszak, addig 3 figyelmeztetés után jár a retorzió.

A vonatkozó rendelet szerint az Önkormányzat kérésre kiadhat külön engedélyeket az érintett területen történő parkolásra, azok esetében, ahol nem lehet az ingatlan területén parkolni (udvar, mélygarázs…), és az illető életvitelszerűen az adott területen lakik.

A többiek, akik hosszabban várakoznának autójukkal a korlátozás alá vont területen, azon kívül tudják hagyni az autóikat. A rendelkezés célja továbbra is az, hogy az így védett városrészekben könnyebben lehessen megállni, ha ott ügyeket intéz valaki, vagy valamelyik üzletet közelítené meg.

(dho)