Kedden viszik el utoljára a fenyőket

//Berényi Attila
fenyoszallitas_kettevagott_bezeredi_dho_20210118

Elszállításra vár a félbevágott fenyő Dunaharasztin, fotó: dho

A díszeiktől megfosztott karácsonyfákat január 6. és 19. között gyűjtötte össze Dunaharasztin a szemétszállítást végző szolgáltató. A határidő tehát ekkor lejár.

Akinek kedden van a szemétszállítási napja, onnan még elviszik a fákat. A kihelyezett fenyő nagysága nem haladhatja meg a 2 métert. Ha ennél nagyobb, akkor azt minimum ketté kell vágni, és a kuka mellé az utcán elhelyezni. Az jár jól, aki már előző este kiteszi a fát, mert előfordulhat, hogy a speciális gyűjtőjárat hajnalban jár arra, tájékoztatta szerkesztőségünket a MULTI-DH Nonprofit Kft. A fenyők szállításáról itt írtunk korábban.

A karácsony szebb napokat látott jelképeit a Dunaharaszti Komposztáló és Zöldhulladéklerakó telepre szállítják. Az üzemben kérdésünkre azt mondták, hogy a beérkező fenyőket először ledarálják, majd az úgynevezett biomasszába keverik (más fajta zöldhulladékkal elegyítik). Az így nyert anyagot a Visontai hőerőműbe szállítják, ahol fűtő energia lesz belőle.

Aki lecsúszik a fenyőszállítás határidejéről, az már ne is tegye ki a kuka mellé a fát, mert azt már nem viszik el a szeméttel. Ám leadhatja a Dunaharaszti Komposztáló és Zöldhulladéklerakó telepen (0168/33hrsz Dunaharaszti 2330). Jó tudni, hogy itt havi egy alkalommal, minden dunaharaszti lakcímkártyával rendelkező, 100 kilogramm értékhatárig, díjmentesen leadhatja zöldhulladékát, de kizárólag hétfői napokon.

(dho)