A város 20 éve, ahogyan a polgármester látja

//Berényi Attila
dh2021_01filmSzalayLaszlo_freepik-dho_20201117

forrás: freepik / dho

Mindenki számára van egy-egy hely, amely ikonikus, egyfajta esszenciája a városnak. Oda köt bennünket egy kellemes emlék, egy hangulat. Ugyanezeken a helyeken egy településvezetőnek döntések, tervek és fejlesztések jutnak az eszébe. Vagy mégsem?

A napokban indult el Dunaharaszti önkormányzatának hivatalos oldalán az a felület, amelynek segítségével a várossá avatás 20 éves évfordulóját ünneplejük meg az online térben. Ez a Dunaharaszti 20-21. Az érdekes képek, dokumentumok mellett egy rövidfilmsorozat is elérhető, amelynek első részében dr. Szalay László polgármester járja végig Dunaharaszti azon pontjait, amelyek lényegesek a város életében, vagy azok lesznek.

Kiderül, hogy hol fogott ping-pont ütőt kiskölökként a város mai első embere, hogy jó pár éve miért volt mindenkinek egy-egy eső után sáros a lába, vagy hogy mi van most a régi Camping helyén. A riporter ebben a filmben ezen cikk szerzője, a film végén pedig azt is megtudhatja, hogy a következő részekben ki teszi fel a kérdéseket.

 

Mostantól kéthetente új filmmel találkozhat a 20-21.dunaharaszti.hu oldalon.

Jó szórakozást!