Kormányszóvivő: a szolgáltatóknál kell igényelni az ingyenes internetet

//Tóth Gábor
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Kormányszóvivő: a szolgáltatóknál kell igényelni az ingyenes internetet
A szolgáltatóknál kell igényelni a digitális oktatásban részt vevő diákoknak és tanároknak járó 30 napos ingyenes internet-szolgáltatást - közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a közrádióban.

A 30 napos kedvezményt – amely a fennálló és az újonnan kötött szerződésekre is érvényes – a szolgáltató a decemberi számlán írja jóvá. A kedvezményt egyetlen tartózkodási helyen lehet igénybe venni – ismertette.

Az egyes szolgáltatók már honlapjukon jelezték, hogy milyen módon lehet igényelni az ingyenes netet.

A Telekomnál egy számlára és az úgynevezett oktatási azonosítóra van szükség. Részletek itt!

A TARR Kft. esetében az ingyenes internetre jogosult ügyfelek az ügyfélkapunkon jelezhetik igényüket 2020. november 16. és 27. között.

Az igény leadásához egy számlára, valamint az oktatási jogviszonyt igazoló oktatási azonosítóra (OM azonosító) lesz szükség. Részletek itt!

A PR-Telecomnál az igény feladásához szükség lesz a PR-Telecom Zrt. előfizető személyi adataira és szerződés számára, valamint a középfokú oktatásban digitális munkarendben résztvevő személy adataira és oktatási azonosítóira. Részletek itt!

A Dunaharaszti székhelyű Flynet egy kérelem kitöltését kéri az érintettektől. A cég a kitöltött, aláírt és a support@flynet.hu címre megküldött dokumentum alapján aktiválja a jogosultságot. Az adatlapot itt éri el.

A UPC-t magába olvasztó Vodafone közlése szerint 2020.november 18-án, 14.00 órától november 27-én éjfélig várja a jelentkezéseket a weboldalán. A további részleteket a szolgáltató ígérete szerint ide kattintva érhet majd el.