Felszámolták a sitthegyet

//Tóth Gábor
illegalis_szemet_sitt_dh_freepik_sunnygb5_20201001

Képünk illusztráció, forrás: freepik / sunnyg

Hamarosan nagyon meg fogják gondolni a hulladékot csak úgy a város határába szállítók, hogy megéri-e ez nekik. Most egy brutális sitt hegy „tulajdonosát” sikerült előkeríteni, és felelősségre vonni.

Egymás után buktatják le a Rendészeti Iroda munkatársai azokat az elkövetőket, akik illegális szemétlerakónak nézik Dunaharasztit.

Legutóbb egy lomtalanító járt pórul, és azonosítása után vállalta, hogy saját költségen takaríttat ki egy nagy területet. Erről itt írtunk korábban.

Most több teherautónyi, bontásból származó hulladékot borítottak le ismeretlenek az 51-es út keleti oldalán, derül ki a város honlapján megjelent tájékoztatóból.

A Városi Rendészet ismét felhasználta az áthelyezhető, térfigyelő kamerákat, éppúgy, mint a hulladékban fellelhető nyomokat, adatokat, valamint folyamatosan járőröztek. Sikerrel jártak! Így gyorsan sikerült nyomára akadni annak a megbízónak, aki a Déli Iparterület közelében rakatta le hulladékát. Az érintettet a jegyző beidézte a Polgármesteri Hivatalba, a szükséges intézkedéseket megtették. Az elkövetőnek a hulladékot saját költségen kell hivatalos lerakóba szállíttatnia, amit igazolnia is kell.

A Városi Rendészet ezzel együtt az Ön segítségét kéri az illegális szeméthalmok „tulajdonosainak” felderítésében. A közlemény szerint, ha bármilyen információja, értesülése van az elkövetőkről, akkor hívja a 504-411-es telefonszámot, vagy írjon emailt a matyasjozsef@dunaharaszti.hu címre.

(dunaharaszti.hu)