Kitakaríttatja a környéket a szemetelő

//Berényi Attila
szemeteles_fecskefu_dho3_20200901

fotó: dho

Az illegális szemétlerakás visszatérő probléma, most úgy tűnik egy ilyen történetnek lett jó vége Dunaharasztin.

Még a hónap elején számoltunk be egy esetről. Sikeresen lefilmezték városunk határában, a Fecskefű utcában, hogy valaki éppen kiteszi az otthoni lomokat. Erről itt írtunk korábban.

Kimentünk a helyszínre is, és felvettük a kapcsolatot a Rendészeti Irodával, mivel a helyszínen finoman szólva is személyes tárgyak voltak. Az Iroda és a szemetelő között gyorsan létre is jött a kapcsolat, és az érintett elismerte tettét, derül ki a város most közölt írásából. A beszámoló szerint

„…önként vállalta, hogy saját költségén kitakaríttatja a környéket, sőt, októberben állja még egy nagy szemétgyűjtési kampány költségeit. A Polgármesteri Hivatal így végül eltekintett a feljelentéstől, a feladattal megbízott vállalkozó több százezer forint értékű munkát végzett el a területen.”

Azt tudni kell, ha feljelentés történt volna, a rendőrség kezd nyomozásba. Ha megvan az elkövető, akkor arra bírságot szabnak ki. Ám ez az összeg nem a város költségvetésébe vándorol, így a szemét eltakarításának ára az önkormányzat nyakába szakadna. Most azonban talán kedvező fordulatot vett egy történet, mivel nem keletkezik plusz költség, egy elkövető talán tanult a hibájából és a környék sokkal több szeméttől megtisztul annál, mint amit kitett oda. A lényeg, hogy a város egy része tiszta lesz és talán azok is levonnak ebből valamiféle tanulságot, akik arra vetemednének, hogy illegálisan hulladékot helyeznek el valahol.

(dunaharaszti.hu, dho)