Újabb önkormányzati intézmények munkatársait szűrik

//Tóth Gábor
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Újabb önkormányzati intézmények munkatársait szűrik
Dunaharaszti város önkormányzata úgy döntött, hogy azon intézmények esetében, ahol sok ügyféllel, veszélyeztetett korosztállyal, idősekkel, de akár gyerekekkel találkoznak a munkatársak, koronavírus tesztet végeznek.

Korábban az óvodák és a bölcsődék dolgozóit szűrték. Két fertőzöttet találtak. Erről itt írtunk.

A következő lépésben a Védőnői Szolgálat és a Polgármesteri Hivatal munkatársait szűrik le. A munka elkezdődött, de még további teszteket vásárol az önkormányzat, derül ki a város honlapján megjelent hírből.

Közben a Területi Gondozási Központ vezetője, Schmidt Tibor és a városvezetés úgy döntött, hogy az ott dolgozókat hetente fogják szűrni, gyorsteszttel. Ez az idősekkel közvetlenül foglalkozókat és az őket segítőket is érinti.

Az ismét fokozódó járványveszély miatt az idősek nappali ellátását biztosító közösségi foglalkozásokat és étkezést határozatlan időre felfüggesztették, az intézmény gondozásában lévő idősek pedig saját otthonaikban kapnak támogatást, áll a város tájékoztatójában. Ennek értelmében, a tavasszal megszokott rend szerint a Területi Gondozási Központ munkatársai házhoz viszik a gondozottak számára az ebédet, illetve segítenek az otthoni ügyes-bajos dolgok elvégzésében.

(dunaharaszti.hu)