Két dolgozónak lett pozitív tesztje a dunaharaszti óvodákban és bölcsődékben

//Berényi Attila
Képünk illusztráció, forrás: freepik
Múlt héten tesztelték le a város fenntartásában működő óvodák és bölcsődék dolgozóit Dunaharasztin. A város honlapján jelent meg az erről szóló beszámoló.

221 óvodai és bölcsődei munkatárs COVID-19 szerológiai (vérvételes) gyorstesztelése történt meg, az önkormányzat szervezésében. Minden óvódapedagógust, dajkát, kisgyermeknevelőt, technikai dolgozót szűrtek, áll a hivatalos közleményben.

„Az intézményi szűrések eredménye, hogy bár mindenki tünetmentes volt, egy óvodai dajka a Mese Óvodából és egy bölcsődei kisgyermeknevelő gyorstesztje pozitív lett, így a központi protokollnak megfelelően őket a háziorvos értesítésével tovább tesztelik az ún. PCR teszttel. Jelenleg hatósági házi karanténban kell lenniük, amíg 2 negatív PCR teszteredmény bizonyítja, hogy egészségesek. A PCR tesztelést az eljárási rend szerint a központi egészségügyi hatóságok végzik.”

A beszámoló szerint másik két óvodai dolgozó szintén házi karanténban van. Bár az ő tesztjeik negatív eredményt mutattak, de családjukban volt bizonyítottan pozitív koronavírusos, ezért jelenleg ők is hatósági házi karanténban vannak.

Az intézmények értesítették az érintett csoportokba járó gyermekek szüleit.

(dunaharaszti.hu)