Polgármesteri összefoglaló a legutóbbi testületi ülés óta elvégzett munkáról

//Berényi Attila
polgarmesteri-osszefoglalo_freepik_dho_20200629

Képünk illusztráció, forrás: freepik / dho

Dunaharaszti képviselő-testülete a járványhelyzet okozta hosszú kihagyás után ülésezett. A napirend elfogadása után, a polgármester elmúlt ülés óta eltelt időről szóló beszámolóját hallgatta meg a testület. A KisDunaTV a neten élőben közvetíti az ülést.

Dr. Szalay László összefoglalta a veszélyhelyzet ideje alatt a járványveszély csökkentése érdekében hozott intézkedéseket. A védekezés 10 millió forintjába került a városnak.

A járványügyi veszélyhelyzet alatt elvégzett beruházások: felújították a kis gördeszkapályát, a Zöld Haraszti program folytatódott, több helyütt fasorok telepítésével. A Hősök terén végzett fásításról itt írtunk. Magyar utcában elkészült a buszváró, a Sportszigeten forgalomlassító küszöböket helyeztek ki, üzembe helyezték az okos zebrákat. Utóbbiról itt olvashat.

Befejeződtek a Jedlik Ányos utcában a csatorna rekonstrukciós munkálatai, elkészült a Damjanich utcai parkoló.

Május 22-én megtörtént az új felnőtt orvosi rendelő műszaki átadás-átvétele. Jelenleg a használatbavételi engedélyeztetés történik, a szakhatósági ajánlások megvannak. A projekt zárása augusztus 31-ére várható. A szükséges bútorok és eszközök beszerzése megtörtént.

Az energetikai pályázat keretében intézmény felújítások határidőben befejeződtek. Kész a Városi Bölcsőde külső homlokzati színezése, a Művelődési ház és a mese óvoda esetében ez folyamatban van. A napelemes rendszereket most üzemelik be. A József Attila Művelődési Ház új tetőt kapott, a napelemes rendszerek telepítése zajlik. És telepítik a légkondikat az ovikba.