Pofátlan szemetelés a Kegyeleti parkban

//Tóth Gábor
Képünk sajnos NEM illusztráció, fotó: dho
Egészen elképesztő módszerrel szabadult meg valaki a háztartási hulladékától Dunaharasztin, egyszerűen zsákostól kidobta az éjszaka a Kegyeleti emlékparkba.

Update: Jelzésünk után, mintegy negyed órával már a helyszínen is volt a Városi Rendészet. A szemetet elszállították, és az abból vett adatok alapján beazonosították annak eredeti tulajdonosát. Mint kiderült a szállításra előkészített hulladékot vitte el egy ismeretlen, hogy aztán a parkban szétszórja.

A nagyrészt vásárlási csomagolóanyagokat tartalmazó, műanyag zsák éktelenkedik a park közepén. De a blokkok mellett még céges utalási számla is található benne, így nem lesz nehéz utána járni ki rakta ki a szemetet. A parkot egyébként éppen tegnap rakták rendbe, egész nap dolgoztak a kertészek, hogy a csapadékos idő hatására megnőtt növényzetet visszavágják. Persze az is előfordulhat, hogy valaki azt érezte viccesnek, hogy az utcára kikészített és szállításra váró kukákból emelt ki egy egész zsák hulladékot.

A szemetelést szerkesztőségünk jelezte az Önkormányzat illetékeseinek.

Egyébként mindenhol problémát jelent az illegális hulladék elhelyezés. Ha pedig belegondol az ember, hogy a települések mennyit költenek az ilyen szemét eltávolítására, akkor még inkább bosszantóvá válik a dolog. Ugyanis ezt a pénzt rengeteg más dologra lehetne költeni, olyanra, amely valóban hasznos az adott közösség számára.