Önkormányzati tájékoztató a kutakról

//Tóth Gábor
furt-kut_onkormanyzati-info_freepik_phanuwatnandee_20200616

Képünk illusztráció, forrás: freepik / phanuwatnandee

A Parlament májusi döntésével további haladékot adott a fúrt és ásott kutak engedélyeztetéséhez, egészen 2023 végéig. Dunaharaszti önkormányzata ismertette a részleteket.

Ahogyan a törvénymódosítás elfogadásakor megírtuk, a járványhelyzetre hivatkozva tolta ki az Országgyűlés a több módosítás után ez év végén lejáró határidőt, még több időt hagyva az engedélyeztetésre. Dunaharaszti városvezetése most hirdetményt adott ki a témában.

  1. Minden kútra, amely engedély nélkül épült (a Polgármesteri Hivatalban nincs 2018 előtti nyilvántartás kútengedélyekről) fennmaradási és/vagy üzemeltetési engedélyt kell kérni.
  2. Ásott kút esetén a tulajdonos aláírása elég a kérelemre. A kérelmet ez esetben is hibátlanul és teljes tartalmában kell kitölteni és a mellékleteket is hozzá kell tenni.
  3. Fúrt kút esetén minden kérelemnél szükséges szakértő aláírása is. Ebben az esetben is csak hiánytalanul kitöltött, aláírt és mellékletekkel együtt beadott kérelmeket tudunk elfogadni.
  4. A törvényhozás módosította a kérelmek leadásának határidejét, 2023. december 31-re.

A kérelemhez tartozó nyomtatvány a honlapról letölthető, vagy a Polgármesteri Hivatal Műszaki Irodájában (2330 Dunaharaszti, Fő út 152. B épület) átvehető. Itt található a kérelem elkészítésében közreműködést vállaló szakértők elérhetősége is. Tel: 24-504-458.

Az eredeti közleményt itt éri el.

 

(dunaharaszti.hu, dho)