Előnyt kovácsolt a veszélyhelyzetből a Laffert Kúria

//Berényi Attila
laffert_szalon2_freepik_dho_20200509

Képünk illusztráció, forrás: freepik / dho

Dunaharaszti kulturális életének központja egyre jobban alkalmazkodik a veszélyhelyzet miatt kialakult helyzethez. Az intézmény megtalálta az utat, hogyan éljen az online tér adta lehetőségekkel. Megjelent ugyanis az intézmény digitális lapjának második kiadása, és egy új kiállítás is megtekinthető a kúria oldalán.

Immár második alkalommal jelent meg a Szalon című online lap. Az első számról itt írtunk. Ahogy akkor, az olvasó most is megismerkedhet több képzőművészeti alkotással, versekkel. Visszaemlékezést, vagyis inkább egy tisztelgő főhajtást közöltek a 2016-ban elhunyt Kocsis Zoltánról, megtekinthetőek Kovács Attila, a világot egy különleges szemszögből bemutató fotói, és olvashat beszélgetést Gera Marina, Emmy-díjas színésznővel is, valamint novellákkal is találkozhat a lap digitális oldalain. Az újságot ide kattintva érheti el.

A kötelező társadalmi távolságtartás magával sorodra a képzőművészeti tárlatokat is. A Laffert Kúria tavaszi programjainak legnagyobb durranása lett volna a Free Camp, nemzetközi kortárs kiállítás. Ez a hasonló nevű 2005-ben Csíkszeredán indult Free Camp Nemzetközi Képzőművészeti Alkotótábor anyagát tárta volna a nagyközönség elé. Nézők híján az esemény elmaradt. Vagyis ez így nem teljesen igaz, hiszen Botár László erdélyi képzőművész és Lehel Endre dunaharaszti alkotó összefogásával online tekintheti meg Ön is a tárlat anyagát. Gáll Sándor intézményvezető ajánlásában azt írja, hogy a „Home Office-ban készült virtuális tárlatot a Laffert Kúria munkatársai készítették elő.” Tehát csak hátra kell dőlnie a fotelben, és ha ide kattint, máris megtekintheti az alkotásokat. Jó szórakozást!