Egyre csak halmozódik a szemét Dunaharaszti egyik telkén

//Berényi Attila
szemetdomb_hulladekvadasz_freepik_nestea_20191217

Képünk illusztráció, forrás: freepik / nestea

Olvasóink korábban már jelezték, hogy a Munkácsy Mihály utcában, az egyik udvaron már jó ideje csak gyűlik és gyűlik a hulladék. Most a hulladékvadász elnevezésű portál ismét közölte az egyre tarthatatlanabb állapotokat bemutató fotókat.

A weblap emlékeztet, hogy az illegális szeméttelepről már korábban, hónapokkal ezelőtt is beszámoltak. Az akkori és a mostani képeken annyi változás látszik, hogy csak egyre több a hulladék. A helyszínen készült fotókat a hulladékvadász oldalán itt nézheti meg. Olvasónk jelzése szerint nem csupán halmozódik a szemét, hanem az ingatlanban élők el is égetik egy részét esténként. Az ott felhalmozott festett faanyag és egyéb hulladék elégetése során egyébként környezetszennyező anyagok jutnak a levegőbe.

A szemét felhalmozása, és eltüzelése egyébként Dunaharaszti város több helyi rendeletét is sérti. (A hulladékgazdálkodás, a köztisztaság és közterület használat helyi szabályairól szóló 11/2013. (V. 31.) rendelet – itt érhető el és a Zöldterületek kezeléséről és a környezetvédelemről szóló 12/2005. (VI. 28.) – itt érhető el) Ez utóbbit egyébként idén módosította a testület, és ebben tiltotta meg mások mellett az égetést.

A Munkácsy Mihály utcában élők már felvették a kapcsolatot Dunaharaszti Város jegyzőjével, és mi is több kérdést tettünk fel ez ügyben. Amint választ kapunk, közöljük.