A szemétszállítás az ünnepek alatt változatlan lesz

//Tóth Gábor
forrás: dunaharaszti online
Tájékoztatót adott ki az ÉTH Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft. A cég közleményben erősítette meg, hogy változatlan időpontokban szállítják el a szemetet.

Ez azt jelenti, hogy nem lesznek helyettesítő napok, hanem a már megszokott időpontokban kell kirakni a kukákat. Így az ünnepnapokon is lesz szolgáltatás.

A Dunaharasztin működő ügyfélszolgálat (2330 Dunaharaszti, Fő út 46.) ünnepi nyitvatartása:

2019. december 23. hétfő 800 – 1600
2019. december 30. hétfő zárva
2020. január 6. hétfő 800 – 1600

A kiadott közleményt cikkünk végén találja.

Karácsonykor irdatlan mennyiségű szemét keletkezik. Ezek nagy része a korábban jó drágán megvett csomagolóanyagokból áll, amelyeket aztán ott tépünk szét a fa alatt. Érdemes hát néhány jó tanácsot megfogadni.

  • Meg lehet úszni a csomagolóanyagot, ha például valamelyik ajándék textília (asztalterítő, konyharuha, sál stb.) és ebbe csomagoljuk a többit, vagy egyszerűen textildarabba szalaggal átkötve.
  • Érdemes mindig eltenni az ajándéktasakokat és a szép állapotú csomagolópapírokat amelyekbe mi kapjuk a meglepetést, így újrahasználhatjuk őket.
  • A menthetetlen csomagolókat gyűjtsük szelektíven!
  • Kerüljük a műanyagalapanyagú fémes fényű csomagolókat, válasszunk inkább papírt! Ha szelektívbe kerül könnyen újrahasznosítható, ha esetleg nem oda, akkor legalább hamar lebomlik.
  • A papírcsomagolók közül a natúr csomagolópapír a lehető legzöldebb választás.
  • Ragasztó, ragasztószalag helyett használjunk természetes alapanyagú kötözőt.
Az ÉTH közleménye