Fontos téma, kevés érdeklődő: az építési szabályokról volt szó a lakossági fórumon

//Berényi Attila
lakossagi_meghallgatas_hesz_freepik_chainfoto24_20191128

Képünk illusztráció, forrás: freepik / chainfoto24

Mindössze 10 ember volt jelen azon a lakossági fórumon, amelyet a Dunaharaszti Településrendezési tervek módosításáról szerveztek.

7 fő képviselte a polgárokat az eseményen, rajtuk kívül Dunaharaszti főépítésze és két kollégája voltak jelen.

Pedig aki elment a tájékoztatóra, az könnyen értelmezhető felvilágosítást kapott a tervezetben szereplő elképzelésekről. Ez az esemény a város Településrendezési Terveinek módosításáról szólt, és az úgynevezett „Partnerségi Egyeztetés” része. A dokumentum itt elérhető.

A módosítások célja, az elhangzott tájékoztató szerint, a város arculatának megőrzése. A változtatások érintik a Településszerkezeti Tervet és a Helyi Építési Szabályzatot. Ezekben a szakemberek átvezették a legutóbbi változtatás óta eltelt időben született jogszabályok miatt szükségessé vált változtatásokat. De a tervezetben benne vannak a Dunaharaszti Város Képviselő-testületének november 22-i ülésén született határozatok is, amelyek az ikerházakkal és az autók telken belüli elhelyezkedésével kapcsolatosak. Erről korában itt írtunk.

Ha egyébként még lenne véleménye a tervezetről, akkor az ezzel kapcsolatos észrevételeit, kérdéseit írásban várja a Városháza. Ezt papír alapon is elküldheti a Polgármesternek címezve, a Polgármester Hivatal címére – 2330 Dunaharaszti Fő út 152., vagy elektronikus levélben a drszalaylaszlo@dunaharaszti.hu és másolatban egyidejűleg a foepitesz@dunaharaszti.hu e-mail címre. A határidő 2019. december 6. 12.00 óra.