Médiatábort szervezett a haraszti nyelvsuli

//Berényi Attila
mediatabor_hd-dho-cde_dho_20240708

Médiatábor a Helen Doron Dunaharasztinál. fotó: dho

Az idegennyelv ismerete mellett a kommunikáció nyelvének elsajátítása is rendkívül fontos, már egészen kisgyermekkortól kezdve. Manapság az tud jól érvényesülni, aki jól használja az online tér és a folyamatosan fejlődő média adta lehetőségeket. Ezért tart ebben a témában média tábort a Helen Doron Dunaharaszti Nyelviskola.

Az internet világából számtalan információ ömlik ránk, ezek között kiigazodni nem egyszerű dolog. A mesterséges intelligencia (AI) világában pedig már meg kell tanulni azokat a fogásokat, amelyek segítenek megkülönböztetni a valóságtól a kitalált dolgokat. Mindezek felett az online térben ott vannak azok is, akik nem jó szándékkal közelítenek hozzánk. Sőt, manapság már a mobiltelefonokkal is kiváló fotókat lehet készíteni, csak érteni kell hozzá, valamint akár filmeket is lehet forgatni.

Az egy hetes tábor alkalmával a gyerekek délelőtt angol foglalkozásokon vesznek részt, majd délutánonként más-más, a médiával kapcsolatban álló szakemberek érkeznek a gyerekekhez vendégségbe.

Hétfőn a sajtó és a közösségi oldalak témakörét járták körbe a gyerekekkel. Szerkesztőségünk, dr. Kása-Richlach Mónika szakjogász, ügyvéd és a Civilek Dunaharasztiért Egyesület segítségével, játékos keretek között beszélgetett a gyerekekkel a közösségi oldalak jelentette veszélyekről, az önrendelkezésről és azokról a módszerekről, amelyek segítségével a fiatalok megvédhetik magukat.

Kipróbáltuk a podcast készítést is. fotó: dho

Ezt követően közösen szerkesztettünk cikket a dho felületére, ezt olvassa most Ön. Majd pedig a podcast készítés rejtelmeibe nyertek betekintés a táborozók, sőt élőben be is jelentkeztünk a helyszínen felállított ideiglenes stúdióból. A közvetítéseket visszanézheti a Helen Doron Dunaharaszti közösségi oldalán itt és itt valamint itt.

A hét többi napján is nagyon izgalmas ismereteket szerezhetnek meg a gyerekek. Érkezik majd, Hódi Kata tanár, fordító és meseterapeuta, Gebei-Tasi Csilla fotós ,valamint ellátogatnak a gyerekek az ERLA FILM stúdiójába, és természetesen lesz csobbanás is, hiszen a nagy melegben talán ez esik a legjobban.

(dho)