Sportválasztó nap a Hunyadi suliban

//Tóth Gábor
Sportágválasztó nap, Hunyadi suli, fotó: dho

Sportágválasztó nap, Hunyadi suli, fotó: dho

Az Olimpiai hét után sportválasztó napot rendezett a dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola. Nem véletlen az időpont sem, hiszen éppen ma van a Magyar Sport Napja.

Az egész napos rendezvényt dr. Szalay László Dunaharaszti Város polgármestere nyitotta meg. A maga is aktívan sportoló városvezető a sport mindennapokra, az egészségre gyakorolt pozitív hatására hívta fel a figyelmet, de kiemelte azt is, hogy emellett tanulni is rendkívül fontos. Mindkét esetben élethosszig.

Az eseményen elhelyeztek egy időkapszulát is az iskola területén. A 2074-ben, azaz 50 év múlva felnyitandó fémhengerben a mai kor lenyomatait és egy tiplistát helyeztek el. Ebben azt próbálták megjósolni, hogy kik lesznek majd olimpikonok.

A Sportválasztó napon az osztályok váltva haladtak végig 20 állomáson, ahol egy-egy sportággal, vagy sporthoz kötődő témával ismerkedhettek meg. Így volt ökölvívás, atlétika, asztalitenisz, judo, birkózás, squash, lövészet, íjászat, kézilabda kosárlabda, tenisz, és még több más mellett labdarúgás vagy éppen sportgimnasztika.

(dho)