„Mindenkinek megvan a saját olimpiája” – sporthét, sztárvendégekkel a Hunyadiban

//Tóth Gábor
hunyadi-olimpiai-het_dho_20240503-14

Olimpiai hét a Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskolában. fotó: dho

Olimpiai hetet rendeztek a Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskolában.

Egész héten a sport körül forgott az élet a suliban. A rendezvénysorozat Csiki Gergely testnevelő tanár fejéből pattant ki. Már hétfőn egy szabályos olimpiai megnyitóval indult a tanítás.

Olimpiai hét a Hunyadi suliban

Minden tanítási nap sztársportolók, világ és európa bajnokok, olimpikonok, olimpiai helyezettek és bajnokok látogattak el az iskolába. A gyerekek élő interjúk segítségével pillanthattak bele az élsportolók mindennapjaiba. Megtudhatták, hogy a későbbi sikeremberek hogyan ismerkedtek meg a testmozgással, hogyan választottak sportágat. De olyan titkok is kiderültek, mint hogy mit eszik, vagy mikor kel reggel egy sportoló. Megnézhették a gyerekek, hogy milyen is egy olyan verseny bringa, ami 4,5 millió forintba kerül, és kiderült az is, hogy mit éreznek a sportolók az olimpiákon, amikor nekik szól a magyar Himnusz. A riportok végén a diákok is kérdezhettek, sőt a legnagyobb tolongás az aláírásokért volt.

Hétfőn Balogh Gábor, kétszeres világbajnok öttusázó és dr. Rausz-Szabó Attila, világbajnok kenus, mesteredző válaszoltak a kérdésekre.

Kedden Parti András, magyar mountain bike versenyző, négyszeres olimpikon, valamint Józsa Gábor maratonista olimpikon, atléta, tájfutó voltak a vendégek.

Csütörtökön szülő gyerek nap volt, hiszen az első órában Gubacsi Zsófia WTA győztes magyar teniszező és a szintén ebben a sportágban egyre nagyobb sikereket elérő kislánya, Nógrádi Noémi voltak a vendégek.

A második órában Sas Sándor paralimpikon, erőemelő és a Hunyadiban tanuló fia Sas Dániel, bokszoló ült mikrofon mögé.

Pénteken Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok magyar kajakozó és Zubor Attila világbajnoki bronzérmes magyar úszó adott választ a kérdésekre.

Az interjúkat lapunk szerkesztője, Berényi Attila készítette.

Jövő hétfőn sportválasztónapot tartanak az iskolában, számtalan érdekes programmal.

(dho)