Olimpiai hét a Hunyadi suliban

//Berényi Attila
Olimpiai hét a Hunyadi suliban, fotó: dho

Olimpiai hét a Hunyadi suliban. Váltófutás a lánggal. fotó: dho

Sporttal és az olimpiai szellemiséggel teli hét kezdődött el a dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskolában.

A diákok az első napot egy olyan ünnepséggel kezdték, amely az olimpia megnyitó ceremóniájának minden jellegzetességét hordozta. Volt váltófutás a lánggal, majd a központi láng meggyújtása, eskütétel, zászlófelvonás, sőt táncos ünnepség is. Ez utóbbi azért is fontos volt, hiszen ezen a napon ünnepeljük a tánc világnapját is.

Az eseményen megjelent Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős belügyi államtitkár, Karl József Dunaharaszti Város alpolgármestere, Kiss Gergely jegyző, Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes öttusázó, valamint dr. Rausz-Szabó Attila olimpiai 4. helyezett kajak-kenu válogatott.

A megnyitón mondott beszédében Karl József alpolgármester a sport szeretetére hívta fel a diákok figyelmét.

Közös kép készült arról a közel 150 diákról és tanáraikról, akik már most is valamilyen olimpiai sportágban versenyeznek és az iskola tanulói.

Ezt követően egy élő interjút hallgathattak meg a diákok Balogh Gáborral és dr. Rausz-Szabó Attilával a versenysportról, az Olimpiák hangulatáról, titkairól és a sportolói pályafutás érdekességeiről.

A sporthét folytatódik, hisz minden nap érkezik majd egy-egy ismert sportoló a suliba, aki a saját pályájáról beszél hasonló interjúk keretében, valamint sportesemények váltják egymást.

(dho)