Január 20-án, szombaton, középfokú írásbeli felvételi

//Berényi Attila
Képünk illusztráció. forrás: syda_productions
2024. január 20-án 10 órától írnak központi középfokú felvételi vizsgát a 9. évfolyamra, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokba jelentkező diákok. Az Oktatási Hivatal tájékoztatója szerint 537 helyszínen több mint 72 ezren felvételiznek. Dunaharasztin két intézményben írják majd meg a teszteket a gyerekek a Baktay gimi felügyelete alatt.

Dunaharasztin 462 kisdiák írja meg szombaton a középfokú írásbeli felvételit. A dunaharaszti Baktay Ervin Gimnázium weboldalán elérhető tájékoztató szerint a vizsga 2024. január 20. (szombat) 10.00 órakor kezdődik.

A diákok vagy a Baktay Ervin Gimnázium épületében vagy a Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola Földvári utcai épületében írják meg a felvételit. Hogy kinek melyik helyszínre kell mennie, arról korábban már tájékoztatót kapott, de meg is nézheti vagy a Baktay saját helyszínkeresőjében vagy az Oktatási Hivatal helyszínkeresőjében.

A tanulóknak a vizsga helyszínére 09:30-ra kell érkezniük. A vizsgára jelentkezett tanulót 10:00 óra után nem mehetnek be a terembe! A szülők csak a kapuig kísérhetik gyermeküket.

A vizsgára minden tanulónak magával kell vinnie egy személyazonosításra alkalmas, fényképes, érvényes igazolványt (személyi igazolvány, diákigazolvány vagy útlevél), és tollat.

A kiértékelt dolgozatokat 2024. január 26-án (pénteken) 10.00 és 18.00 óra között lehet megtekinteni a Baktay Ervin Gimnáziumban.

(OH, Baktay Ervin Gimnázium)