Megfiatalodik a Baktay – jól halad a felújítás

//Berényi Attila
Területbejárás a dunaharaszti Baktay Ervin Gimnáziumban. ballról: Lévai Mónika intézményvezető, dr. Maruzsa Zoltán közoktatásért felelős államtitkár, dr. Pálos Annamária a Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ igazgatója, Pánczél Károly a térség parlamenti képviselője. fotó: dho
Kívül és belül is megújul Dunaharaszti gimnáziuma. A képzéseiben is innovatív intézmény komoly felújításon esik át.

A Baktay Ervin Gimnáziumban épületenergetikai beruházás zajlik jelenleg is, a KEHOP-5.2.2 „Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései- Pest megyei oktatási intézmények épületenergetikai fejlesztése” elnevezésű projekt részeként. A munka ütemterv szerint halad, és már most érezni, hogy a suliban kevesebb energiabefektetéssel melegebb van – hangzott el azon a területbejáráson, amelyen részt vett dr. Maruzsa Zoltán közoktatásért felelős államtitkár, Pánczél Károly a térség parlamenti képviselője, dr. Pálos Annamária a Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ igazgatója, valamint Lévai Mónika intézményvezető.

A 240 millió 650 ezer forintba kerülő projekt részeként kicserélték a homlokzati nyílászárókat, szigetelik a falakat és a lapostetőket, lecseréltek 162 radiátort. A gimi tetejére pedig egy komoly napelemes rendszer kerül.

Mindezeken fölül több tanterem, folyosók is megújultak, valamint a tornatermet is modernizálták. Ezek már egy külön, 87 millió forint összértékű fejlesztési program részei.

A teljes felújítással ez év április második felében végeznek majd. A munka leginkább szervezési szempontból nehéz, hiszen az intézmény ez időre nem állhatott le, folyamatos a tanítás.

A Baktay Ervin Gimnázium oktatási formájában is rendkívül innovatív, digitális osztályával és hangsúlyos nyelvi képzéseivel. A suliban zajló munkáról, a diákok és tanárok lehetőségeiről részletesen is beszélt szerkesztőségünknek egy korábbi interjúban Lévai Mónika intézményvezető.

Gimi + Haraszti = Baktay! Interjú Lévai Mónika intézményvezetővel

(dho)