Ma ismét demonstrálnak a pedagógusok

//Berényi Attila
A tiltakozás szimbóluma,. fotó: dho
Október 27-ére újabb országos sztrájkot hirdettek a pedagógus szakszervezetek. Dunaharaszti intézmények is csatlakoznak a megmozduláshoz.

A tanárok, immár sokadjára, az oktatás állapotának javításáért és a pedagógusok megbecsüléséért demonstrálnak. A leglátványosabb a fővárosba tervezett élőlánc, amely a Nagykörúton látható. Pedagógusok, diákok és szülők tiltakoznak együtt.

A korábbi sztrájkokban is részt vett több dunaharaszti iskola és a gimnázium is. Mindegyik egy picit más formát választott, a legutóbb október közepén.

Demonstráció az oktatásért – megmozdulások Dunaharasztin

Információink szerint ma is több haraszti oktatási intézmény dolgozói csatlakoznak a megmozdulásokhoz. Ezekről természetesen beszámolunk.

Közben a 24.hu összefoglalójában arról ír, hogy egyes tankerületek trükköznek a tanárok túlórapénzével.

„Baján például 2020-ban, a koronavírus-járvány idején havi 300 forintot kapott egy tanár átlagosan, a szigetszentmiklósi tankerület iskoláiban viszont 12 ezer forintra jött ki az átlag.”

Térségünk a Szigetszentmiklósi Tankerületi Központhoz tartozik. A cikkben azt is hangsúlyozzák, hogy átlagról van szó. Arra is emlékeztetnek, hogy az eseti helyettesítéseknél csak 30 alkalom fölött kell helyettesítési díjat fizetni a tanévben.

(dho, 24.hu)