Erdei programok a dunaharaszti Zöld Szív találkozó második napján

//Berényi Attila
zoldsziv-forum03_dho_20221007

Kenessey Beáta, a Hétszínvirág Óvoda vezetője köszöntötte a résztvevőket. fotó: dho

A környezetvédelemben minden azon múlik, hogy a fiatal generációkat mire nevelik - fogalmazott Szili Katalin miniszterelnöki megbízott pénteken Dunaharasztin a Zöld Szív országos találkozón mondott köszöntőjében, írja az MTI. A rendezvény szombaton erdei programokkal folytatódik.

Szili Katalin azt hangsúlyozta: ebben a nevelőmunkában nagy szerepe van azoknak a szervezeteknek, amelyek a legkisebbekkel foglalkoznak. Azt mondta: a Földön a problémák rendszerben jelennek meg. Ahol gazdasági probléma adódik, ott ökológiai is, ahol pedig szociális, ott nyilvánvalóak a környezeti problémák is – mutatott rá, hozzátéve, hogy az óceánok felszínén 27 magyarországnyi műanyagsziget úszik.

Országos „Zöld szíves” pedagógus-továbbképzés Dunaharasztin

Szili Katalin – aki egyéként örökös Zöld Szíves – a szemléletváltásban az oktatás és a nevelés szerepét emelte ki. A Zöld Szív Egyesületről azt mondta: olyan országos hálózatot teremtettek, ahol találkozóikon a tagok át tudják adni egymásnak tudásukat.

A 28 hazai és határon túli településről érkezett 128 óvópedagógus és tanító ma a Dunaharaszti környékén található erdőkben folytatja programját. Itt azt tanulmányozzák, hogy miként lehet megismertetni a gyerekekkel a természeti értékeket a helyszínen – ismeretterjesztés, játék, mozgás az őszi erdőkben.

(MTI, dho)