Országos „Zöld szíves” pedagógus-továbbképzés Dunaharasztin

//Berényi Attila
Ballról: Mester Andrea óvodapedagógus, Orgoványi Anikó a Zöld Szív ITM alapító elnöke. fotó: dho
Az ország (sőt határon túlról is) 28 településéről, 128 óvópedagógus és tanító vesz részt a Hétszínvirág óvodában rendezett szakmai továbbképzésen, amely pénteken és szombaton várja az érdeklődőket. A rendezvény fővédnöke Dr. Áder János, volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Alapítvány létrehozója és vezetője.

Az óvoda aulája megtelt a környezettudatos nevelést valló pedagógusokkal. A kétnapos szakmai találkozón az immár több évtizedes múltra visszatekintő Zöld Szív Mozgalom alapelveit is megismerhetik a résztvevők, de elsősorban a tanösvények környezeti nevelésben betöltött szerepét tekintik át.

A rendezvény a Kék Bolygó Alapítvány, és a Dunaharaszti Város Önkormányzata, valamint a Zöld Szív Mozgalom támogatásával, a Hétszínvirág Óvoda szervezésében valósult meg.

A rendezvény résztvevőit Lehel Endre, Dunaharaszti Alpolgármestere és Kenessey Beáta, a Hétszínvirág Óvoda vezetője köszöntötte. Az első előadást Orgoványi Anikó a Zöld Szív ITM alapító elnöke tartotta meg, bemutatva a Zöld Szív Ifjúsági Természetvédő Mozgalmat.

(dho)