A robotika elsajátításához kap segítséget a Hunyadi suli

//Berényi Attila
knorr-bremse-csr_hunyadi-suli_csoportkep_dho_20220922

A Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola átveszi az ajándékot, fotó: dho

A robotika és az ehhez kapcsolódó tudásanyag a jövőbe vezető út. Ennek kapuját nyitja meg a Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola számára egy új lehetőség.

A Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. minden évben nagy figyelmet fordít arra, hogy kézzelfogható, hatékony formában támogassa a helyi közösségeket. A Local Care program egyedisége abban rejlik, hogy a munkavállalóink nem csak javasolják a különböző szervezetek, kezdeményezések támogatását, de aktívan részt is vesznek a megvalósításban, derült ki a társság sajtótájékoztatóján, Soroksáron.

Tarnai György, elektronikai fejlesztési csoportvezető ötlete nyomán az iskolákat és a korszerű oktatást egy különleges programmal segítik: programozható robotokat és egy évnyi kidolgozott tananyagot adtak át három intézménynek. Mindez lehetővé teszi, hogy szakkörök keretében adják át a gyerekeknek a jövőbe mutató, versenyképes tudást.

Karlné Purczeld Erika, Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola, intézmény vezetője, fotó: dho

Az egyik érintett intézmény a Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola. Az intézmény vezetője Karlné Purczeld Erika ünnepélyes keretek között – kollégáival és tanulóikkal együtt – vette át az ajándékot. Beszédében elmondta, hogy…

„A digitális eszközhasználat – így a robotok alkalmazása is -, segítheti a pedagógusokat a digitális kor szülöttei által jelentett kihívásoknak való megfelelésben. A robotokkal való oktatás, a tanulás új, izgalmas és egyben játékos formában jelenik meg.”

Veres László, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Kft. ügyvezető igazgatója

Veres László, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy…

„Fontos, hogy a majdani mérnökök, a műszaki pályára készülők, az iránt érdeklődök, a tudást megalapozó ismereteket már most elérhetővé tegyük az iskolák és óvodák számára. Ennek szellemében a Knorr-Bremse a jövőbe fektet akkor, amikor programozható robotokat és egész éves tananyagot biztosít az itt lévő iskoláknak.”

A Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskolán kívül még adományban részesült a Gregor József Általános Iskola (Budapest XVII.), és a József Attila Katolikus Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola (Budapest XX. kerület).

(dho)