Dunaharasztin rendezik a „Zöld Szív” Országos Találkozót

//Tóth Gábor
hetszinvirag-ovoda_tovabb-zarva_dho_20201120

Hétszínvirág Óvoda, Dunaharaszti, fotó: dho

A Hétszínvirág Óvoda immáron nem csupán a város életében játszik fontos szerepet, hanem egy országos, óvópedagógiai találkozó helyszíne is lesz. Ehhez viszont segítségre van szüksége a „Zöld szíves” intézménynek.

Ez év októberében rendezik meg az „Erdőpedagógiai és természetpedagógiai módszerek alkalmazása óvodák, iskolák udvarán kialakítható tanösvényen” című pedagógiai programot. Rendkívül szigorúan hangzik az elnevezés, pedig arról van szó, hogy a környezettudatos nevelést vállaló óvodáknak és az ott dolgozó pedagógusoknak szerveznek egy könnyen befogadható szakmai továbbképzést. Az, hogy ez a dunaharaszti oviban lesz, óriási szakmai elismerés.

Egy úgynevezett tanösvény bemutatót is szervez az ovi, ahol a beporzó rovarok védelmét, környezetünkben betöltött szerepüket mutatják be a kollégáknak, és egyben módszereket is kapnak arra, miként adják át ezt a tudást a kicsiknek.

A rendezvényre meghívják a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület Beporzó Vándortanösvényét is. Ez egy nagyon magas színvonalú, több szakértő bevonásával zajló, bemutató.

A rendezvény költségeinek fedezéséhez keres támogatókat a Hétszínvirág óvoda. Azért ezt a módszert választották a szervezők, mert nem akarták a – legyünk őszinték – nem nagy fizetésekből élő, de szakmailag fejlődni akaró óvópedagógusokra hárítani a költségeket.

Ha Ön vagy cége támogatni tudja a rendezvényt, akkor a h.hetszin@gmail.com e-mail címen tudja felvenni a kapcsolatot a szervezőkkel.

(dho)