Dunaharaszti gyerekek tettek sikeres nyelvvizsgát – bizonyítványosztás

//Berényi Attila
Nyelvvizsga eredmény átadó a Laffert kúriában. fotó: Tóth Gábor
Manapság már senkinek sem kell elmagyarázni, hogy a nyelvtudás alapvető szükséglete a boldogulásnak. Ehhez a kincshez fiatalon, sőt gyermekként hozzájutni nagy előnyt jelent.

A Helen Doron English Dunaharaszti nyelviskolából 15 gyerek tett sikeres Cambridge Young Learners vizsgát különböző szinteken. Az oktatási módszer lényege az egyébként, hogy már baba korban elkezdik angol nyelvre oktatni a piciket – természetesen később is lehet csatlakozni. Ennek köszönhetően minden nehézség nélkül sajátítják el az anyanyelvük melletti másik nyelvet a gyerekek.

Dr. Varga Judit a Helen Doron English Dunaharaszti vezetője szerkesztőségünknek elmondta, hogy rendkívül jó eredmények születtek a vizsgákon. A Cambridge Young Learners kategóriában Starters: 98%, Movers: 100%, Flyers: 95% eredményekkel büszkélkedhetnek a gyerekek.

A TEENglish Oktatóközpontból 8 diák tett sikeres Euroexam B2-es szintű angol nyelvvizsgát és 4 fiatal pedig Cambridge B2 szintű nyelvvizsgát.

Az elért eredményekért járó bizonyítványokat és okleveleket a dunaharaszti Laffert kúriában dr. Szalay László polgármester adta át a gyerekeknek a tanári kar mellett. A Helen Doron English Dunaharaszti a város önkormányzatával együttműködve (a költségeken fele-fele arányban osztozva) 8 hátrányos helyzetű gyermek angol nyelvi képzését is finanszírozza. Ők már most is készülnek a saját nyelvvizsgájukra.

(dho)