Online is be lehet íratni a gyerekeket az általános iskolába

//Berényi Attila
képünk illusztráció. forrás: freepik
A járvány okozta veszélyhelyzetben a 2021/2022-es tanévre nem csak személyesen, hanem az internetes is elintézhető a leendő elsősök beíratása az általános iskolába.

A gyerekek szülei 2021. április 10-től 16-án éjfélig használhatják erre a KRÉTA rendszert. Az e-ügyintézés felületen egyébként ez az első menüpont.

Amennyiben a gyermek beíratása nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába történne, akkor is szükséges a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét megadni a jelentkezés során. A beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat egyébként elég a jövő tanév első napján bemutatni.

A Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ szerkesztőségünknek küldött tájékoztatója szerint lehetőség van módosítani a már elektronikusan beküldött adatokon az adott intézmény részére történő visszavonási vagy adatmódosítási szándék jelzés útján. Ezt telefonon, e-mailban is meg lehet tenni.

Ha valaki személyesen szeretné beíratni a gyermekét, azt 2021. április 15-én és 16-án, a járványügyi veszélyhelyzet alapján megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett teheti meg. Ekkor vinni kell a gyermek személyazonosító igazolványát és lakcímkártyáját is.

A beiratkozási eljárás során vagy annak lezárása után legkésőbb két héten belül a szülőknek nyilatkozniuk kell arról, hogy gyermekük számára hit- és erkölcstan vagy etika órát választják. A beiratkozáshoz szükséges adatlapokat (Törvényes képviselő nyilatkozat, Nyilatkozat hit- és erkölcstan oktatásról, Nemzetiségi nyilatkozat minnta) ide kattintva letöltheti.

Ha egyéni tanrendet szeretne gyermekének, akkor az azzal kapcsolatos tájékoztatót itt éri el. Ha külföldre távozik a család és a gyermek ott jár majd iskolába, azt is jelezni kell az Oktatási Hivatalnak, ezt itt teheti meg.

A Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola honlapját ide kattintva éri el. Az intézmény körzethatárait az Oktatási Hivatal közreadta. Ezt a felsorolást itt nézheti meg.

A Dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola körzethatár beosztása ide kattintva érhető el. Az intézmény központi email címe: titkarsag@frakoczi.edu.hu . Az iskola beiratkozásról szóló tájékoztatóját ide kattintva éri el, az elérhetőségeit pedig itt találja meg.

A Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola honlapja itt található. A körzethatárokat pedig ide kattintva nézheti meg.

Az általános iskolai beiratkozásról korábban itt írtunk.

(Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ)