iskola-korzethatarok_freepik-dho_20210317

fotó, grafika: freepik, dho

A koronavírus-járvány miatt a tavalyi évhez hasonlóan zajlik majd a beiratkozás az általános iskolákban.

A Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ közleménye szerint az általános iskola első évfolyamára a tanköteles tanulókat 2021. április 15-16 között kell beíratni.

Minden intézmény beosztást készít a beiratkozás rendjéről – ideértve az elektronikus (online) úton történő beiratkozást is. Erről honlapján, vagy a helyben szokásos módon tájékoztatja a szülőket. Így érdemes figyelni az egyes intézmények honlapját. Volt, ahol már online formában tájékoztatót is szerveztek a leendő kisiskolások szüleinek.

A Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola honlapját ide kattintva éri el. Az intézmény körzethatárait az Oktatási Hivatal közreadta. Ezt a felsorolást itt nézheti meg.

A Dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola körzethatár beosztása ide kattintva érhető el. Az intézmény központi email címe: titkarsag@frakoczi.edu.hu . Az iskola beiratkozásról szóló tájékoztatóját ide kattintva éri el, az elérhetőségeit pedig itt találja meg.

A Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola honlapja itt található. A körzethatárokat pedig ide kattintva nézheti meg.

A szülőknek fontos tudniuk, hogy a vonatkozó jogszabályok szerint az adott évben tanköteles korba lépő gyermeket a szülő április 1-je és április 30-a között – a tanév rendjéről szóló miniszteri rendeletben meghatározott, a fenntartó által közleményben vagy hirdetményben közzétett időpontban – köteles beíratni a lakóhelye szerint illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára. Amennyiben a választott iskola igazgatója a gyermek felvételét elutasító döntést hoz, a szülő a gyermekét a döntés véglegessé válását követő öt napon belül köteles beíratni a kötelező felvételt biztosító iskola első évfolyamára.

A felvételi eljárásról kiadott tankerületi közlemény itt érhető el.

(Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ)