Zárva a Dunaharaszti könyvtár, de a diákoknak segítenek

//Tóth Gábor
Dunaharaszti Városi Könyvtár (korábbi fotó), forrás: dho
A járványhelyzetben hozott korlátozások miatt nem fogadhat látogatókat a Dunaharaszti Városi Könyvtár. A diákoknak azonban segítenek.

Az intézmény közösségi oldalán megjelent közlemény szerint a gyűjtemény az oktatásban résztvevők rendelkezésre áll, bár be kell tartani bizonyos szabályokat. A kötelező olvasmányokat, vagy egyéb az alsó-, közép- vagy felsőoktatásban tanulókat segítő kiadványokat kikölcsönözhetik a fiatalok. Ha megvan a könyv címe, szerzője, akkor az érintettek a kölcsönzési szándékot jelezhetik a könyvtárnak telefonon (24/351-040), vagy emailban a dhbiblio@dhbiblio.hu címen. A könyvtár munkatársai a beérkező kéréseket hétfőtől péntekig 08.00 és 18.00 óra között feldolgozzák, és vissza jeleznek az érdeklődőnek, hogy egyáltalán a kért kiadvány megtalálható-e, valamint mikor lehet átvenni. A megbeszélt időpontban a bejáratnál adják át a könyvet a kölcsönzőnek.

A már kint lévő kiadványok kölcsönzési lejárati idejét a fenti elérhetőségeken a tagoknak meg kell hosszabbítatniuk, de késedelmi díjat az intézmény nem számol fel. A könyveket a járványhelyzet elmúltával lehet majd visszavinni, de a Dunaharaszti Városi Könyvtár igyekszik ez idő alatt is, az online felületeket használva, kapcsolatot tartani korábbi vendégeivel. az intézményt online itt éri el.

(Dunaharaszti Városi Könyvtár / facebook)