Összefoglaló a Dunaharaszti óvodák nyitvatartásáról

//Berényi Attila
mese-ovoda-covid-info_dho_20201116

Mese Óvoda, Dunaharaszti, fotó: dho

Túlzás nélkül, szinte naponta fut be új információ a Dunaharasztin működő óvodáktól, hiszen a COVID-19 fertőzés gyorsan át tudja írni egy-egy ilyen kisközösség életét. Alább összefoglaljuk, hogy cikkünk publikálásának időpontjában tudható adatok szerint (2020.11.16. 18.30.) milyen rend szerint dolgoznak ezek az intézmények.

Fontos tudni, hogy a központi intézkedések értelmében az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal dönthet az óvodák részleges, vagy teljes bezárásáról, illetve újranyitásáról. Minden a járvánnyal kapcsolatos információt az Önkormányzat és az intézményvezetők azonnal jelentenek az illetékes hatóságoknak, amelyek a további intézkedéseket meghozzák, derül ki a város hivatalos honlapjának közleményéből.  A szülőket az intézmények külön kiértesítik!

Napsugár Óvoda: Az intézmény 2020.11.17.-től ismét teljes létszámban várja a kicsiket. A múlt héten itt rendkívüli szünet volt, erről pedig itt írtunk.

Hétszínvirág Óvoda: Az intézmény előre láthatóan 2020.11.22.-ig zárva tart, az egyik óvodai csoport, és az ott dolgozók házi karanténba vannak. Erről itt olvashat.

Mese Óvoda: Itt hétfőn rendkívüli szünet volt, de a szülőknek küldött tájékoztató szerint kedden (2020.11.17.) ismét fogadják a gyerekeket. Ám szerdától vasárnapig (2020.11.18. – 22.) rendkívüli szünet lesz. Ha újabb megbetegedést észlelnek, akkor a szünet időtartama megnyúlhat. A Mese óvodában hétfőn rendkívüli szünet volt, erről itt számoltunk be.

Szivárvány Óvoda: a jelenlegi információk szerint rendben működik, a járványhelyzetben előírt intézkedések betartása mellett.

Százszorszép Óvoda: a jelenlegi információk szerint rendben működik, a járványhelyzetben előírt intézkedések betartása mellett.