Csúcstechnológia a Baktayban, önkormányzati segítséggel

//Berényi Attila
baktay_digitalis_wacom_rajztabla_freepik_20200909

Képünk illusztráció, forrás: freepik / dho

A kréta és a tábla egyre inkább elavult eszközök az oktatásban, a digitális megoldások jelentik a jövőt. Dunaharaszti Önkormányzata segítségével úgynevezett digitális táblákat szerzett be a város Gimnáziuma.

A város honlapján megjelent hír szerint a Baktay Ervin Gimnázium kéréssel fordult a városvezetéshez, hogy támogatásra van szükségük az úgynevezett digitális rajztáblák beszerzéséhez. Bár a járványhelyzetet településünk költségvetése is megérezte, a polgármesteri tartalékból különítettek el megfelelő összeget az  öt darab digitális taneszköz beszerzését.

A Wacom digitális rajztáblák segítségével „online” tábla hozható létre, amellyel lehetőség nyílik arra, hogy a „táblára” írt tanári magyarázat azonnal megjelenjen a tanulók képernyőjén is.

Ezt úgy képzelje el, hogy a tanár ül a saját digitális eszköze előtt, és az ott megjelenő tartalom a diákok előtt lévő monitorokon is megjelenik az anyag ismertetése közben. Ráadásul ez a rendszer lehetőséget teremt arra is, hogy a diákok ezen keresztül is, interaktívan kommunikáljanak a tanárral. Sőt akár gyorsan és pontosan lehet online dolgozatokat is írni, javítani rajtuk.

(dunaharaszti.hu)